NATO: Criza din Crimeea, „cea mai gravă” ameninţare pentru stabilitatea Europei după Războiul Rece

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat miercuri că anexarea Crimeii de către Rusia reprezintă ameninţarea ‘cea mai gravă’ pentru stabilitatea Europei după Războiul Rece, informează AFP.

‘Am cunoscut şi alte crize în Europa în ultimii ani: în Balcani în anii ’90, în Georgia în 2008. Însă aici, în Crimeea, este vorba despre cea mai gravă ameninţare pentru securitatea şi stabilitatea Europei de la sfârşitul Războiului Rece’, a afirmat Rasmussen, într-un discurs pronunţat la Georgetown University din Washington.

Secretarul general al NATO a acuzat totodată Rusia că încalcă normele internaţionale în încercarea de a ‘redesena harta Europei’ şi s-a referit la criza din Ucraina ca fiind cea mai presantă provocare de securitate pentru NATO.

‘Acest gen de comportament este împotriva normelor internaţionale şi pur şi simplu nu-şi are locul în secolul 21’, a adăugat el.

‘Criza din Ucraina este în prezent cea mai presantă provocare în domeniul securităţii şi afectează chiar principul după care funcţionează NATO’, a afirmat Anders Fogh Rasmussen, adăugând că scopul NATO este de a consolida securitatea şi stabilitatea în regiunea euro-atlantică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata