Netanyahu: Israelul nu acceptă un armistiţiu cu palestinienii dacă nu sunt luate în calcul interesele sale privind securitatea

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat că Israelul nu va accepta, la negocierile de la Cairo cu palestinienii, un acord de încetare a focului care nu ia în calcul ”cerințele sale de securitate”, transmite duminică AFP.

”Nu vom accepta un acord de încetare a focului decât dacă există un răspuns concret la cerințele noastre privind securitatea”, a declarat Netanyahu în deschiderea reuniunii săptămânale a guvernului.

Agenția DPA precizează că negocierile israeliano-palestiniene privind un armistițiu pe termen lung în Fâșia Gaza se reiau duminică la Cairo, deoarece actualul armistițiu expiră luni la ora 21,00 GMT.

Negocierile mediate de Egipt sunt indirecte, deoarece între Israel și Hamas, care deține controlul în Fâșia Gaza, nu are loc un dialog direct. Ambele delegații de negociatori — israelieni și palestinieni — au sosit la Cairo. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata