Nichita, scrisoare către ieşeni: Nu sunt perfect, vă rog înţelegeţi părerile de rău ale omului Nichita

Primarul Gheorghe Nichita a transmis duminică, 10 mai, o scrisoare deschisă prin intermediul căreia își cere scuze ieșenilor pentru „asediul mediatic nemeritat” la care a fost supusă comunitatea locală.

Aflat în arest la domiciliu, edilul spune că regretă situația creată și a face apel la memoria colectivă pentru a-l înțelege pe „omul Gheorghe Nichita, tatăl Gheorghe Nichita, vecinul Gheorghe Nichita”.

„Înainte de toate, vă rog să primiți scuzele mele sincere. Acolo, în adâncul sufletului vostru, vă rog să înțelegeți părerile de rău ale omului Gheorghe Nichita. Regret enorm situația creată în ultimele zile din cauza căreia comunitatea ieșeană a fost ținta unui asediu mediatic nemeritat. În aceste zile, vă rog să vă gândiți la mine și altfel decât la primarul care dirijează șantiere, care elaborează proiecte ample de infrastructură, care sprijină prin investiții masive învățământul ieșean.

Vă rog să vă gândiți la omul Gheorghe Nichita, la tatăl Gheorghe Nichita, la vecinul Gheorghe Nichita. Cred că acești doisprezece ani de când vă reprezint ca primar n-au fost vorbe în vânt. Au fost ani și ani în care, împreună cu voi toți, am așezat cărămidă peste cărămidă și am făcut acest oraș modern, mai civilizat, mai prosper”, spune primarul în scrisoarea adresată ieșenilor.

El arată că orașul se află în plin proces de reconstrucție, de finalizare a unor proiecte foarte importante de infrastructură și subliniază că „e singura realitate care poate vorbi obiectiv” despre el și echipa de la Primăria Iași.

„Vreau să vă asigur că orașul este funcțional și că fiecare membru al echipei pe care am construit-o duce mai departe proiectele pe care ni le-am asumat.

Nu sunt un om perfect. Acum, în această situație, o știu mai bine ca oricine. Am avut mare încredere în oameni și nu mă așteptam ca cei pe care-i iubeam să profite de sinceritatea sentimentelor mele. Nu mă așteptam ca aceștia să nu conștientizeze că fiecare lovitură pe care credeau că mi-o dau mie, de fapt o aplicau comunității al cărei reprezentant sunt. Însă, ajungă-i zilei răutatea ei! Nu am fost niciodată un laș. Nu voi fi nici acum. Imediat ce situația juridică mi-o va permite, voi ieși în fața dumneavoastră și vă voi vorbi deschis și transparent, așa cum am făcut-o întotdeauna.

Mă voi supune, fără ezitare, judecății instituționale. Sunt un om cu frică de Dumnezeu. În final, El va fi cel care mă va judeca cu adevărat”, mai spune Nichita în scrisoarea adresată locuitorilor orașului.

Prin intermediul aceluiași document, Nichita reamintește că de doisprezece ani poartă în dreptul numelui titulatura de Primar al Municipiului Iași.

”Este însăși rațiunea pentru care am muncit în toți acești doisprezece ani: să vă fiu alături, să vă ascult și să vă înțeleg, să construiesc, împreună cu dumneavoastră, acest oraș care ne este casă și familie tuturor, Iașul. Cu atât mai mare este regretul că din cauza unor probleme personale imaginea Iașului are azi de suferit. Motivația mea publică este, acum, ca proiectele importante ale comunității noastre să fie duse la bun sfârșit până în 2016. Este o datorie de onoare, o obligația asumată de mine și de echipa mea de care o să ne ținem de cuvânt.

Din cauza unor probleme personale imaginea Iașului are azi de suferit. Motivația mea publică este, acum, ca proiectele importante ale comunității noastre să fie duse la bun sfârșit până în 2016. Este o datorie de onoare, o obligația asumată de mine și de echipa mea de care o să ne ținem de cuvânt”, își încheie Gheorghe Nichita scrisoarea adresată cetățenilor municipiului Iași.

Primarul Gheorghe Nichita este acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis vineri ca edilul să fie plasat în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. anca spune

    Este un nesimtit. Ce sot? Daca a stiut sa se desparta de sotie pentru cine? Pentru ce? Da, pentru niste nevoi……Ce tata? Daca amanta are varsta fiicei….Domnule Nechita, ne-ati facut orasul de rusine, ati stiut sa veniti din Dorohoi si sa fiti un flagel pentru ieseni. Sa va fie rusine ca nu ati constientizat in momentul in care va urmareati amanta ca toate cheltuielile se faceau din banii nostrii a uneor contribuabili care nu traiesc in atat huzur si nesimtire ca dvs. Sunt oameni rationali care stiu ca in ziua in care primesc factura de apa, energie sau cand este data in care trebuie platita rata lunara la banca se rup de orice placere pentru a achita la timp si nu a ramane restanti, pentru ca ei cunosc ca vor suporta niste penalitati impuse de un sistem bolnav, diabolic, sistem care ne duce la disperare si de aceea nu mai avem familii unite, de aceea vedem copii drogati, de aceea nu mai exista respect de orice fel si lista continua. Rusine, rusine sa va fie ca nu ati gandit inainte de a actiona, Dumnezeu are plata pentru toate ororile pe care le infaptuieste orice persoana….Dumnezeu nu doarme…Cred ca toti cei care actioneaza precum d-ul Nechita nu au pe constiinta nimic, oameni fara suflet, fara credinta care isi bat joc de altii.
    Toti cei care va bateti joc de noi cei corecti, meritati pedepse mult mai aspre sa le tineti minte pentru a nu mai recidiva. Asa ca d-le Nechita nu va mai eschivati, ca degeaba, cine credeti ca va mai voteaza, ca pana acum numai batranii v-au votat deoarece in orice campanie le-ati oferit o sacosa sau o farfurie de mancare. Nu aveti deloc verticalitate, mie mi-ar fii rusine sa stiu ca sunt pusa sa actionez in aceasta maniera. Si inca ceva, sunt un contribuabil a acestui sistem infect si condus de potai, dar sa stiti ca voi merge pana in panzele albe sa-mi fac dreptate pentru faptul ca ati promis ca pe strada Tanasescu, strada situata mai jos de Palatul Culturii veti pune asfalt iar noi fraierii umplem conturile primariei cu impozit de zona zero si nu avem deloc asfalt, doar prundis. Voi lupta si in instanta sa ne recuperam impozitul calculat la nr de ani pe care noi l-am platit si daca va fii nevoie pana in instanta vom merge.
    Nu meritati nici un strop de compasiune d-le Nechita pentru ca nu va vad rational si totodata capabil pentru a conduce un oras precum Iasul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata