Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională prin Interpol

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost dat în urmărire internațională prin Interpol de către Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), după ce acesta nu s-a mai întors din SUA la data stabilită de instanța din România.

Biroul de presă al IGPR a confirmat vineri,că Nicușor Constantinescu este dat în urmărire internațională din data de 7 iulie, când Tribunalul București a admis cererea IGPR de emitere a unui mandat internațional de urmărire pe numele președintelui Consiliului Județean Constanța.

Judecătorii Curții de Apel București nu au încuviințat pe 18 iunie solicitarea lui Nicușor Constantinescu de a prelungi până la data de 1 septembrie perioada de părăsire a teritoriului țării, deoarece acesta nu a depus documente care să ateste că această dată este necesară pentru ameliorarea stării sale de sănătate.

Pe 23 iunie, Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicușor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a mai întors din SUA la data stabilită de instanța din România.

Nicușor Constantinescu invocă faptul că nu se poate deplasa, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, fiind diagnosticat cu cancer.

Procurorii susțin însă că documentele medicale prezentate de avocații lui Nicușor Constantinescu sunt false.

În 27 mai, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata