Nicuşor Constantinescu reclamă abuzuri juridice asupra sa

0

Președintele suspendat din funcție al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a transmis joi, 28 august, o declarație de presă, din SUA, prin care informează despre demersurile întreprinse la Ambasada SUA din România și Departamentul de Stat al SUA pentru a informa asupra unor decizii judiciare abuzive a căror victimă este, în opinia sa.

În documentul dat publicității, Nicușor Constantinescu susține că proba în baza căreia ar fi fost emis mandatul de arestare preventivă pe numele său nu se află la dosarul cauzei.

‘Motivația deciziei emiterii mandatului de arestare preventivă, de către judecătoarea Raluca Moroșanu, în data de 7 august, nu se află în dosarul cauzei, nici macar la capitolul probe depuse de către DNA, împotriva mea. Motivația ‘ZDROBITOARE’ o reprezintă afirmația ‘VERBALĂ’ a procurorului DNA, privind existența unui filmuleț de 10 secunde ‘ÎN MEDIUL VIRTUAL’. Ceea ce urmează este mai presus de orice imaginație! ‘AȘA ZISA PROBĂ’, invocată verbal de către procurorii DNA și nedepusă la dosarul judecării mandatului de arestare preventivă a fost anterior, declarată inadmisibilă, în data de 1 august 2014, de către judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, care a vizionat de față cu procurorii DNA și apărătorii mei, declarând proba depusă la dosar ca fiind inadmisibilă, adică nelegală’, comentează Constantinescu, menționând că astfel s-a decis ridicarea controlului judiciar, instituit anterior împotriva sa.

El a subliniat că a depus la instanță documente legale „de necontestat” privind faptul că este în imposibilitate temporară de a reveni în România.

‘În baza documentelor medicale, depuse în original la Curtea de apel București, de către apărătorii mei, documente medicale traduse și legalizate la notariat și contrasemnate de către Departamentul de Stat al SUA, conform Convenției de la Haga din 1961, privind reciprocitatea documentelor oficiale dintre SUA și România, documente medicale ce confirmă diagnosticul meu de cancer de prostată, complicațiile post-operatorii și etapele medicale parcurse pentru tratarea afecțiunilor de care sufăr, în spitalele din SUA, precum și imposibilitatea temporară de a reveni în România, în baza tuturor acestor argumente legale de necontestat, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a decis definitiv și irevocabil, în data de 1 august 2014, ridicarea controlului judiciar împotriva mea, eu nemaiavând nicio obligație legală vis-a-vis de condiționările impuse de măsurile preventive anterioare’, mai susține președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța.

Nicușor Constantinescu atrage atenția, de asemenea, că nu a încălcat condițiile impuse de controlul judiciar, fapt invocat de DNA, întrucât această măsură fusese deja desființată prin decizia din 1 august a Curții de Apel București, anterior aprobării mandatului de arestare preventivă, iar judecătoarea care a emis mandatul de arestare preventivă, pe numele său, a ignorat documentele medicale depuse la dosar.

‘Controlul judiciar, care în opinia DNA ar fi fost încălcat de mine, prin neîntoarcerea în România, argument care stă la baza cererii emiterii mandatului de arestare preventivă, nu mai exista în momentul aprobării acestuia, în mod logic neputându-se emite un mandat de arestare preventivă pentru încălcarea unui control judiciar anulat anterior, definitiv, de judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, în data de 1 august 2014, la Curtea de Apel București. Singura motivație, așa zisa probă menționată, verbal, nelegal invocată de către DNA și asumată de către judecătoarea Raluca Moroșanu, este reprezentată de câteva imagini, trunchiate, ne datate, realizate de un autor necunoscut, care mă prezintă pe mine, stând pe o bancă și apoi parcurgând cu greu câțiva pași, spre o mașină …

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata