Nicuşor Constantinescu, reţinut în Turcia

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost reținut în Turcia, au declarat miercuri, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Constantinescu se află la o secție de poliție, urmând ca miercuri să fie dus în fața unei instanțe din Turcia pentru extrădare.

Conform unor oficiali ai IGPR, Nicușor Contantinescu ar fi fost reținut marți, 4 noiembrie, de Poliția din Istanbul.

„Interpol Ankara nu a fost informat oficial de Poliția din Istanbul și, de aceea, nu ne-a informat. După ce le-am semnalat noi informațiile din presă au verificat și se pare că ar fi fost reținut ieri de Poliția Istanbul. Oficial nu a venit nimic, doar telefonic”, au precizat miercuri,oficialii IGPR.

Președintele suspendat al CJ Constanța s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă de instanțele din România, deoarece nu s-a mai întors în țară la data stabilită de procurorii DNA.

Nicușor Constantinescu este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecată pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite.

Alături de Constantinescu a fost trimis în judecată și Adrian George Gâmbuțeanu, director general al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că Adrian Gâmbuțeanu, cu sprijinul lui Nicușor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziția Curții de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata