Nimeni nu poate crede că Băsescu nu a ştiut nimic despre relaţiile fratelui său cu un grup infracţional, susţine premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă seara, 19 iulie, într-o emisiune televizată, că nu îl crede pe președinte Traian Băsescu atunci când acesta spune că nu a avut cunoștință despre problemele fratelui său.

‘Fiecare om politic este până la un anumit moment victima propriilor sale greșeli. Domnul Băsescu este cel care ne-a obișnuit de fiecare dată să iasă și să spună ‘știu eu, Voiculescu sau Ponta, ce ai făcut’.

El le știe pe toate, știe clar cine ce a făcut, știe ce este la Comarnic Brașov, deși nu am semnat contractul, dar nu știe că fratele său de ani de zile este în relații cu un grup infracțional, nu știe că familia sa este implicată în lucruri ilegale, că terenurile de la Nana au fost retrocedate ilegal sau de despăgubirile de milioane de euro pe care le primește un alt membru al familiei. Nici un român cu capul pe umăr nu poate crede că președintele știe tot despre oricine, numai despre ai săi nu a știut nimic. (…) Mă întreb atunci altceva. Dacă tu, care trebuie să ai grijă de noi toți, nu ești în stare să știi de familia ta, cum se poate să ai grijă de țară? (…) Bineînțeles că niciun om politic până la urmă nu poate fi și nici nu trebuie tras la răspundere juridică pentru ceva ce face un membru al familiei. Dar răspunderea unui președinte este mai mult decât răspunderea juridică, este răspunderea politică și morală’, a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că a procedat corect suspendându-l în anul 2012 pe Traian Băsescu și a afirmat că îi pare rău pentru faptul că România a pierdut doi ani foarte importanți. Ponta a adăugat că niciodată nu va putea să se împace cu Traian Băsescu și a exclus posibilitatea de a-l numi vreodată pe acesta prim-ministru.

‘Dacă nu am putut face în 2102 schimbarea până la capăt, o vom face în 2014. România a pierdut doi ani, iar doi ani sunt foarte importanți. (…) Sunt convins că după ce trece tensiunea electorală, singura persoană cu care nu mă văd niciodată împăcat e domnul Băsescu. Nu am resentimente peste care să nu pot trece vizavi de alte persoane.(…) Niciodată nu l-aș pune prim-ministru pe Băsescu. El a fost, de fapt, adevăratul prim-ministru în guvernarea Boc și a fost cea mai neagră perioadă din punct de vedere economic și social. A fost corupție foarte multă. Ani de zile l-a menținut în funcție pe Sorin Blejnar la ANAF. Am spus asta de multe ori, ca om politic, dar acum o spune justiția. Șeful fiscului din țara noastră a fost șeful unui grup de crimă organizată’, a declarat premierul.

Victor Ponta a subliniat că este momentul ca țara să fie condusă de un altfel de președinte.

‘Am un mare avantaj. Am fost șase ani magistrat în puterea judecătorească, știu ce înseamnă puterea legislativă, în Executiv am fost în trei guverne. Pot să spun că cele trei puteri în sens clasic ale statului le cunosc ca practicant. Noi l-am ales în 2004 pe Traian Băsescu fără să știm de fapt ce va face el când va ajunge în funcție’, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că împreună cu Crin Antonescu a stabilit un profil al viitorului președinte, pe care și-l însușește acum în totalitate. ‘Nu spun că sunt mai bun decât Crin Antonescu. Eu spun că îmi însușesc în totalitate ceea ce împreună am susținut că trebuie să facă noul președinte. Vedeți cum e istoria. Dacă în 2012 nu exista acea decizie a Curții Constituționale, aveam alegeri prezidențiale și cu siguranță Crin Antonescu câștiga’, a mai spus Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata