Nissan recheamă la service 260.000 de autovehicule echipate cu airbaguri Takata

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co a anunțat joi, 23 octombrie, că a decis să recheme la service aproximativ 260.000 de autovehicule vândute la nivel mondial din cauza unui defect la airbagul pentru scaunul pasagerului din față, transmite Reuters.

Airbagurile respective sunt produse de compania niponă Takata, firmă implicată în mai multe acțiuni de rechemare la service demarate de diferiți producători auto din cauza riscului ca pasagerii să fie răniți de fragmentele metalice provenite din airbaguri.

Un purtător de cuvânt de la Nissan a precizat că rechemarea vizează modelele March (denumit Micra în Europa) și Cube, fiind implicate 104.905 vehicule vândute în Japonia, 30.000 în Europa și 11.000 în China. Purtătorul de cuvânt a adăugat că, în cazul automobilelor de pe piața japoneză, este vorba de modelele produse în perioada 2008-2012.

Miercuri, Autoritatea americană pentru securitatea rutieră, NHTSA, a revizuit în creștere numărul vehiculelor aflate în circulație în SUA care sunt echipate cu airbaguri Takata până la 7,8 milioane vechiule.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault. Prin includerea constructorului rus AvtoVAZ, Renault-Nissan a vândut anul trecut 8,3 milioane vehicule. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata