Noapte cu peste zece mii de turişti în piaţeta şi pe faleza Cazinoului Constanţa, la carnavalul din staţiunea Mamaia

Peste zece mii de turiști au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la deschiderea din acest sezon estival a carnavalului din stațiunea Mamaia, în piațeta Cazinoului desfășurându-se un grandios spectacol cu primarul Constanței, Radu Mazăre, în rolul împăratului Cezar și Mihaela Rădulescu în cel al Cleopatrei.

Spectacolul a început după ce zece care alegorice ale cluburilor au defilat pe faleza stațiunii, în fruntea acestora fiind carul alegoric al Primăriei Constanța, pe care se aflau Cezar și Cleopatra, însoțiți de zeci de gladiatori și fotomodele.

La sceneta care, potrivit organizatorilor, s-a apropiat de ecranizările istorice ale perioadei de început a Imperiului Roman, a participat și fiul primarului Constanței, Răducu Mazăre, acesta interpretându-l pe Marcus Brutus, precum și proprietari de hoteluri și restaurante din stațiunea Mamaia, în rol de senatori romani, Brutus și senatorii complotând pentru asasinarea lui Cezar.

„Se bucură dușmanii, credeau că am murit. Am rezistat eu zece ani în fața lui Băsescu și a procurorilor lui. Un amărât de complot organizat de niște amărâți de senatori nu avea cum să reușească. Să continue carnavalul cu muzică și voie bună la Mamaia”, a spus, la finalul scenetei, Radu Mazăre.

Organizarea carnavalului a dus la creșterea vânzărilor la restaurantele din piațeta Cazinoului stațiunii Mamaia, locurile de pe terasele acestora fiind rezervate cu câteva ore înainte de începerea spectacolului pe o scenă special amenajată.

Carnavalul de la Mamaia va continua la sfârșitul următoarelor săptămâni, în perioada sezonului estival, primarul Radu Mazăre urmând să interpreteze rolurile domnitorului Ștefan cel Mare și faraonului Ramses.

Din acest an, Primăria Constanța are un car alegoric propriu, construit pe șasiul unui autobuz dezafectat al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța. Pentru amenajarea carului alegoric cu trei decoruri diferite, adaptate rolurilor interpretate de primarul Radu Mazăre, administrația locală plătește 50.000 de euro din bugetul local, la care se adaugă cheltuielile cu sonorizarea, efectele de lumini și zecile de figuranți care însoțesc carul alegoric. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata