Noua Comisie Europeană a fost validată de Parlamentul European

Noua Comisie Europeană, condusă de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a primit miercuri, 22 octombrie, la Strasbourg, votul de învestitură din partea Parlamentului European, informează agențiile internaționale de presă.

În favoarea noii Comisii au votat 423 de eurodeputați, în timp ce 209 s-au pronunțat împotrivă, iar 67 s-au abținut de la vot.

Comisia Juncker își va putea începe astfel activitatea la 1 noiembrie, mandatul actualei CE conduse de Jose Manuel Barroso urmând să se încheie pe 31 octombrie.

În discursul său înaintea votului în PE asupra noii Comisii, Juncker a spus că investițiile sunt vitale în restabilirea creșterii și în crearea de locuri de muncă.

Jean-Claude Juncker, fost premier conservator al Luxemburgului, a subliniat, totuși, că, așa cum a spus cancelarul german Angela Merkel, o mare parte din cele 300 de miliarde de euro ar trebui să vină de la investitorii privați și că guvernele ar trebui să-și țină în continuare sub control deficitele bugetare.

„Dacă ne veți susține astăzi, vom prezenta pachetul privind locurile de muncă, creșterea și investițiile până la Crăciun”, a declarat Juncker în fața eurodeputaților, adăugând că investițiile ar trebui să se concentreze pe îmbunătățirea eficienței economice, nu pe cheltuielile pe termen scurt. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata