Nouă coroană, din acest an, pentru câştigătoarea concursului „Miss Universe”

Câștigătoarea celei de-a 63-a ediții a concursului „Miss Universe”, care a avut loc duminică seara, 25 ianuarie,la Miami, în statul american Florida, a avut onoarea de a purta pentru prima dată noua coroană a Reginei frumuseții, o veritabilă operă de artă formată din 33 de cristale de Boemia, pe care sunt fixate 5 piese de mari dimensiuni din topaz albastru, peste 300 de mici diamante și alte pietre prețioase, relatează EFE.

Coroana din aur alb de 18 carate, cu o greutate de 411 grame, este rezultatul a 3.000 de ore de muncă și valorează aproximativ 300.000 de dolari. Realizată de firma cehă ‘Diamond International Corporation’ bijuteria evocă, în mod simbolic, ‘zgârie-norii’ din New York, orașul în care se află sediul Organizației Miss Universe.

La coroana — care se dorește a fi o ‘expresie a frumuseții, stabilității, încrederii și puterii femeii în lume’, după cum susțin organizatorii acestei atrăgătoare competiții — au candidat în acest an 88 de tinere din diverse părți ale lumii.

În cursul unei gale preliminare, desfășurate în cursul săptămânii premergătoare finalei, ele au participat, printre altele, la foarte apreciata probă de defilare în costum de baie, prin intermediul căreia au fost selecționate cele 15 finaliste. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: missuniverse.com

Citiţi şi :

Paulina Vega Dieppa din Columbia, câştigătoare a concursului Miss Univers 2014

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata