Noua lege a redevenţelor merge la Parlament în februarie şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, declară premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că noua lege a redevențelor va intra în circuitul legislativ în sesiunea parlamentară care începe în luna februarie, urmând să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016.

„Noua lege a redevențelor va merge în Parlament în prima sesiune, deci din februarie, și ce va decide Parlamentul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Nu poți în cursul anului fiscal. (…) Sper să fie o decizie oarecum consensuală și nu vreau să fie adoptată prin OUG. Dacă e adoptată doar de o majoritate de acum și după alegerile din 2016 vine un nou Guvern care spune: ‘Schimb iarăși Codul Fiscal, schimb legea redevențelor’ este un dezastru total. Cred că în Parlament trebuie căutată o soluție prin care și actuala putere și actuala opoziție, care își vor schimba locurile la un moment dat, să fie de acord pe niște mari politici de fiscale, inclusiv în zona redevențelor”, a spus Ponta, vineri, la Obiectiv.info.

Premierul a adăugat că legea redevențelor a fost susținută și de către președintele ales, Klaus Iohannis, astfel că speră „să înceapă colaborarea” între instituțiile statului.

„Apropo de legea redevențelor pe care am susținut-o și eu, a susținut-o și domnul Iohannis, deci cred că ne putem întâlni forțele politice. Vreau să înceapă colaborarea de care această țară avea nevoie de foarte mult timp”, a mai spus premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata