Noua telegondolă dintre Cota 1400 şi domeniul schiabil aflat la Cota 2000 va stabili 3 recorduri naţionale

Telegondola care va fi inaugurată, joi, 11 februarie, la Sinaia, o investiţie în valoare de nouă milioane de euro, făcând legătura între Cota 1400 şi domeniul schiabil aflat la Cota 2000, va stabili trei recorduri naţionale.

„Instalaţia ajunge la cea mai mare altitudine din România, 2.050 m, iar în zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare înălţime faţă de sol înregistrată de o astfel de instalaţie, 120 m. Mai mult, noua gondolă este construită pe cel mai abrupt segment de transport pe cablu — 45 de grade la primii trei piloni”, se arată într-un comunicat de presă emis, marţi, de Primăria Sinaia.

Potrivit sursei citate, noua instalaţie pe cablu, pentru construirea căreia echipe de specialişti români, italieni şi austrieci au lucrat timp de şapte luni, are 42 de gondole a câte opt locuri, o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră şi parcurge un traseu cu o lungime de 2.000 de metri.

Telegondola are două motoare diesel şi cel mai nou sistem de economisire a energiei, numit de către specialişti „direct drive”, care asigură o reducere a consumului de electricitate cu 20% faţă de sistemele tradiţionale.

Odată cu inaugurarea noii investiţii, autorităţile locale vor lansa şi un skipass unic pentru toate instalaţiile pe care acestea le administrează, preţul lui fiind de 140 de lei pe zi.

„Este ultima piesă de legătură pentru un domeniu schiabil integrat, ultimul pas către un skipass unic, care va oferi acces către toate pârtiile de schi ale oraşului nostru. În anul 2007 a fost construită prima instalaţie publică a oraşului: Telegondola Sinaia. În anul 2011, am extins domeniul schiabil prin deschiderea celui mai modern telescaun din Bucegi, în Valea Soarelui, iar joi inaugurăm tronsonul 1400-2000 al Gondolei Sinaia (…). Toate aceste investiţii sunt publice, iar instalaţiile menţionate sunt administrate şi deţinute de oraş”, a declarat, conform comunicatului, primarul Vlad Oprea.

Pentru realizarea telegondolei care face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000, societatea Transport Urban Sinaia, care aparţine Consiliului Local, a contractat un împrumut pentru care a garantat cu această investiţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: primaria-sinaia.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata