Noul copil

Trăim în cea mai agitată, rapidă şi aparent haotică perioadă de dezvoltare a civilizaţiei umane din ultimele secole. „Bombardamentul” senzorial şi de informaţii este fără precedent şi presiunea imensă de „integrare” şi folosire a informaţiilor de către oameni îi sileşte să trăiască într-o stare de tensiune interioară continuă. Copiii sunt cei mai expuşi solicitărilor lumii moderne.

Mulţi homeopaţi ai lumii au observat ceea ce şi colegii mei, împreună cu mine, am observat în ultimii 10 ani la cabinet: că avem de-a face cu copiii complet diferiţi.

Ei sunt numiţi „noii copii” şi sunt fiinţe umane nevoite să se adapteze la ritmul rapid de schimbare pe care tehnologia l-a impus societăţii noastre şi la accentul materialist predominant al societăţii noastre.

„Noii copii” au şi multe aspecte pozitive: de la o vârstă fragedă au aptitudini foarte dezvoltate pentru tehnologie şi colectarea informaţiilor, aşa cum nu existau acum 30 ani. Au nevoie de aceste aptitudini pentru a supravieţui în societatea tehnologică modernă.

Dar pe lângă această activitate cerebrală intensă şi stimulată, observăm la „noii copii” tulburări din ce în ce mai intense ale creierului, de la dificultăţi de învăţare şi tulburări neuro-comportamentale tip dislexie şi SADH (sindromul atenţiei deficitare hiperactive) şi până la autism, care atinge proporţii epidemice (copilul se retrage în propria lume, îşi pierde partea de „uman” a creierului – adică vorbirea, relaţiile, afecţiunea şi rămâne doar cu partea de „animal” a sa – miros, pipăit, gustat, urlat şi reacţionat agresiv la stimuli nefamiliari).

Noul copil este supus unui număr de vaccinuri fără precedent în istoria existenţei omenirii, fiind în acelaşi timp copilul unor părinţi care au fost şi ei supuşi, la rândul lor multor vaccinuri şi tratamente alopatice (cu antibiotice, anti-algice, cortizonice etc) în cantităţi impresionante.

Nicicând în istoria oamenilor consumul de medicamente nu a atins cantitativ „egalitatea” cu consumul de alimente (uitaţi-vă după numărul de farmacii, la fel de numeroase precum magazinele alimentare!).

Istoricul familial al multor copiii (bolile părinţilor şi bunicilor) este încărcat de multe ori cu afecţiuni serioase şi ale căror predispoziţii se transmite genetic (cancere, diabet, afecţiuni cardiace etc).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata