Nu vă bronzaţi şi salvaţi-vă pielea! avertizează biroul chirurgului general al SUA

Cei care vor să se bronzeze în această vară ar trebui să se oprească – să caute umbra, să poarte o pălărie și să apeleze la cremele de protecție – dar indiferent ce ar face, să se țină departe de saloanele de bronzat, avertizează biroul chirurgului general al SUA, preluat de USA Today.

Într-un raport lansat recent de chirurgul general, cancerul de piele este o „problemă majoră de sănătate publică”, iar expunerea excesivă la raze ultraviolete, în saloanele de bronzat sau la soare, este o cauză majoră a acestui tip de cancer.

Avertizarea survine la doar două luni după ce o agenție americană responsabilă cu reglementarea în domeniul medical, Food and Drug Administration, a anunțat că va solicita în curând ca lămpile și paturile de bronzat să fie prevăzute cu etichete care să recomande ca acestea să nu fie folosite de persoane mai tinere de 18 ani.

Potrivit noului raport, numărul de cazuri de cancer de piele, spre deosebire de alte tipuri de cancer, continuă să crească în SUA. Aproape 5 milioane de persoane din Statele Unite sunt tratate pentru cancer de piele în fiecare an, la un cost de 8,1 de miliarde de dolari. Aproximativ 63.000 de cazuri sunt cazuri de melanom (cea mai gravă formă), iar 6.000 dintre acestea sunt legate direct de bronzatul la salon. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata