Nu voi uita niciodată acest meci, a afirmat Simona Halep după finala de la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că nu va uita niciodată finala jucată sâmbătă la Roland Garros și pierdută în trei seturi în fața rusoaicei Maria Șarapova.

”Am plâns câteva minute după meci, înainte de a zâmbi din nou, pentru că doream să profit de acest moment. Era prima mea finală de Mare Șlem. Am făcut tot ce am putut, practicând un joc de înalt nivel. Sunt mândră de aceste două săptămâni care au fost incredibile. Nu voi uita niciodată acest meci. Atmosfera a fost extraordinară, cu toți suporterii români veniți să mă încurajeze”, a spus Simona la conferința de presă, citată de AFP.

”De la început am fost destinsă și mi-am zis că este fantastic că am ajuns până în finală. Am început bine, tactica a fost potrivită, am deschis bine unghiurile și am lovit tare mingea. Dar Maria a făcut ce știe să facă mai bine, să lovească foarte puternic. S-a mișcat foarte bine, iar serviciul său m-a deranjat. Am încercat să o presez, dar e foarte puternică din punct de vedere mental, o mare campioană, are experiență și a câștigat mai multe finale de Grand Slam”, a adăugat Simona.

Românca de 22 de ani, care de luni va fi numărul trei mondial, a recunoscut că a făcut greșeli în momentele importante ale meciului: ”Singurul regret în acest meci este lovitura mea de dreapta. Am comis erori în momentele importante. Va trebui să muncesc în continuare mult, dar, oricum, va rămâne un turneu în care am conștientizat că pot evolua la un nivel foarte înalt”.

La rândul său, Șarapova a afirmat că ”a fost cea mai dificilă finală de Grand Slam jucată. O respect mult pe Simona și cred că a jucat un meci extraordinar”.

Halep a fost învinsă de Șarapova cu 6-4, 6-7 (5), 6-4, sâmbătă, pe arena Philippe Chatrier, în prima sa finală de Mare Șlem. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata