Nu vom mai avea nevoie de un nou acord cu FMI, susţine premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat joi, 12 iunie, că România nu va mai avea nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI), după finalizarea „cu succes” a actualei înțelegeri cu instituția financiară.

„Când vom finaliza cu succes acest acord, nu vom mai avea nevoie de un nou acord cu FMI, dar nu mai puțin important este că până atunci (…) Comisia Europeană va avea mai multe atribuții privind controlul bugetar și politicile fiscale și ne vom strădui, la fel ca și celelalte state membre UE, să atingem țintele impuse de Comisia Europeană și Consiliul European”, a spus Ponta, într-un interviu pentru Bloomberg.

Șeful Executivului a subliniat faptul că România a avut o evoluție macroeconomică favorabilă pe parcursul celor trei acorduri cu FMI.

Citeste si:  Isărescu: Acordul cu FMI este staţionar; misiunea tehnică a plecat cu o evaluare pozitivă

Reprezentanții Guvernului și delegația comună a FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene s-au întâlnit joi la Palatul Victoria, pentru o rundă de concluzii ale vizitei de evaluare a acordului preventiv de tip stand-by. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner