Numărul funcţiilor de conducere în ASF va fi redus cu 35%, de la 1 octombrie 2014

Numărul funcțiilor de conducere în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară /ASF/ va fi redus cu peste 35%, conform noii organigrame a instituției, aprobată vineri de Consiliul ASF.

‘Noua organigramă a ASF, care va deveni operațională de la 1 octombrie 2014, urmărește transformarea Autorității într-o instituție mai flexibilă și orientată spre eficiență, reduce nivelele ierarhice de la 5 la numai 3 și desființează poziții de management intermediare. Ca urmare, funcțiile de conducere vor fi reduse cu peste 35%’, precizează un comunicat al ASF remis vineri.

Potrivit ASF, în continuare se vor evalua pozițiile din organigramă și se vor ajusta pachetele salariale potrivit noilor atribuții.

‘Mă aștept ca, până la finalul acestui an, noua structură a ASF să funcționeze din plin. Schimbările nu sunt nici simple și nici atât de rapide pe cât ne-am dori și pe cât am avea nevoie. Noua organigramă, bazată pe funcționalitate, este un pas critic pentru a trece de la poziția destul de pasivă de astăzi, de simplu controlor al piețelor, la una activă, de dezvoltator al pieței financiare non-bancare‘, a declarat președintele ASF, Mișu Negrițoiu, după aprobarea noii organigrame. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata