Numărul muncitorilor români şi bulgari din Marea Britanie a atins un nou record

Numărul românilor și bulgarilor care au venit să lucreze în Marea Britanie a atins un nou record, conform statisticilor oficiale, informează miercuri The Daily Telegraph.

Datele oferite de Biroul Național de Statistică arată că până la sfârșitul lunii septembrie pe teritoriul Marii Britanii lucrau un număr de 189.000 de cetățeni din cele două țări est-europene, o creștere cu 31.000 față de trimestrul precedent.

Cu toate acestea, cifrele arată o primă scădere a numărului de muncitori din Marea Britanie proveniți din toate celelalte țările membre ale Uniunii Europene per ansamblu în decursul a peste un an de zile. La sfârșitul lunii septembrie pe teritoriul Marii Britanii se aflau 1.817.000 de muncitori din UE, comparativ cu numărul de 1.847.000 la sfârșitul trimestrului precedent. Totuși, numărul cetățenilor europeni proveniți din țări cu probleme economice — precum Spania, Italia și Grecia — a continuat să crească în mod constant în ultimul an.

Numărul de muncitori din cele opt țări foste comuniste care au aderat la UE în 2004, inclusiv Polonia, a înregistrat o ușoară scădere de la 866.000 la 850.000 între sfârșitul lunii iunie și sfârșitul lunii septembrie. Acest lucru înseamnă că România și Bulgaria sunt singurele țări care au înregistrat niveluri crescute ale imigrației în Marea Britanie.

Noile cifre oferite de Biroul Național de Statistică arată că numărul imigranților care trăiesc în Marea Britanie proveniți din cele 14 state membre mai vechi ale UE, precum Franța și Germania, a scăzut cu 45.000 ajungând la 742.000 la sfârșitul lunii septembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata