O bucată din tortul de la nunta prinţesei Diana, vândută cu 1.047 de euro

Un colecționar privat a plătit 1.047 de euro pentru o felie din tortul servit la nunta Prințului Charles al Marii Britanii cu Lady Diana, de la a cărei moarte s-au împlinit 17 ani duminică, 31 august, informează ziarul spaniol ‘ABC’.

Vândută on-line de casa de licitații Nate D.Sanders din Los Angeles, bucata de prăjitură este învelită în hârtie cerată și probabil nu mai este comestibilă, având în vedere că au trecut 33 de ani de la evenimentul pentru care a fost pregătită. Pe ambalaj, care este cel original, se poate vedea monograma ‘CD’, de la numele celor doi miri.

Aceasta nu este prima felie din tortul de la nunta Prințului de Wales cu prima sa soție care se scoate la licitație și se vinde cu un preț considerabil. În urmă cu șase ani, casa de licitații Dominic Winter Book Auction a obținut 1.500 de euro pentru o altă bucată de tort scoasă la vânzare tot în jurul datei la care și-a pierdut viața, într-un accident rutier, cea care a fost supranumită ‘Prințesa inimilor’. Iar în luna ianuarie, la casa de licitații Christie’s, o bucată de tort de la aceeași petrecere a fost adjudecată pentru suma de 780 de euro.

În general, numele celor care au făcut aceste achiziții rămân necunoscute, dar se pare că nu este vorba despre o singură persoană, ci despre un mic grup de colecționari de bucăți din torturi servite la nunți regale.

Cu câțiva ani în urmă, unul dintre aceștia a cumpărat o felie din tortul de care s-au bucurat participanții la nunta Reginei Victoria a Marii Britanii, în 1840. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata