O companie italiană ar putea produce în Vâlcea lapte după tehnologia „La Marchesa”

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea se află în discuţii avansate cu o delegaţie italiană care ar dori să construiască în judeţ o fabrică de procesare a laptelui cu tehnologia renumitei companii „La Marchesa”.

„Săptămâna trecută a fost o primă rundă de discuţii cu italieni din regiunea Caserta. Aceştia au fost interesaţi în primă fază de potenţialul zootehnic al judeţului Vâlcea, de numărul de bovine şi de arealul unde sunt concentrate cele mai multe animale. Intenţia declarată a investitorilor italieni este de a construi o fabrică în complex cu o fermă de bivoliţe sau vaci, dar iau în calcul şi organizarea unor centre de colectare a laptelui din fermele locale ale crescătorilor de animale, în aşa fel ca fabrica să aibă asigurată materie primă pentru producerea anuală între 1000 — 2000 tone brânză’, a declarat marţi preşedintele CJ, Ion Cîlea.

Preşedintele CJ Vâlcea a spus că aşteaptă orice investitori care pot sprijini atât stocarea cât şi pieţe de desfacere pentru produsele agricole şi zootehnice din judeţ.

„Nu e un secret pentru nimeni faptul că solul românesc produce sănătos. Doar că trebuie promovat acest lucru şi create facilităţi şi oportunităţi pentru ca firme străine să ajute acest sector între producător şi consumator. Poate cu această ocazie nu vom mai ajunge să mâncăm mere de pe alte continente şi să consumă lapte şi carne din alte state comunitare. Aşa cum este în cazul italienilor, dar şi în cazul altor firme care doresc să valorifice potenţialul agro-zootehnic din Vâlcea, vor găsi în mine un sprijin”, a mai spus Cîlea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata