O femeie a născut gemeni identici la o diferenţă de 24 de zile într-un spital din Boston

O femeie a născut gemeni univitelini la o diferență de 24 de zile într-un spital din Boston, dintre care primul după doar 24 de săptămâni de sarcină, potrivit ziarului Boston Globe, citat joi de agenția EFE.

Mama, Lindalva DaSilva, în vârstă de 35 de ani, de origine braziliană, a fost internată cu contracții la spitalul Tufts din Boston. Având în vedere că bebelușii erau prematuri, medicii au decis să declanșeze nașterea unuia dintre ei, iar pe celălalt să-l lase să se dezvolte în continuare.

Nașterile premature la mai puțin de 24 de săptămâni de sarcină sunt foarte problematice și au o rată de supraviețuire de 50 %.

Alexandre s-a născut la 27 februarie, cu o greutate de doar 745 de grame și a fost instalat imediat într-un incubator la secția de terapie intensivă, în timp ce mama a așteptat să intervină din nou contracțiile pentru a-l putea naște pe al doilea copil.

După 24 de zile s-a născut Ronaldo, geamănul lui Alexandre, la același spital și cu o greutate de 1,4 kilograme. ‘Un geamăn s-a născut iarna, iar celălalt primăvara’, a declarat Lindalva DaSilva ziarului Boston Globe.

Medicii au anunțat că cei doi bebeluși evoluează bine și că vor putea fi externați înainte de 18 iunie, data prevăzută inițial pentru nașterea lor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata