O invenţie pe zi: Batonul Mars şi bomboanele M&M

Povestea Mars a început în 1911 când Frank Mars și soția sa, Ethel, au început să producă, în propria bucătărie din Tacoma Washington, și apoi să vândă o varietate de dulciuri cu unt și cremă. În 1920, lui Frank i-a venit ideea producerii unei gustări de ciocolată care să poată fi savurată oriunde. Proiectul s-a materializat în deliciosul baton de ciocolată cunoscut în Europa sub denumirea batonul Mars.

Forrest Edward Mars, fiul producătorului american de dulciuri Frank Mars, a părăsit Statele Unite și s-a stabilit în Marea Britanie unde înființează o companie producătoare de alimente destinate animalelor de casă. Forrest introduce de asemenea pe piață bomboanele de ciocolată M&M și orezul Uncle Ben’s. Învelite cu un strat protector de zahăr care împiedica topirea ciocolatei, M&M au devenit faimoase în toată lume sub sloganul ”Ciocolata care se topește în gură, nu în mână”.

Au început să fie comercializate în 1941 devenind rapid desertul preferat al soldaților americani în cel de-al doilea război mondial. Roșii, verzi, galbene, albastre sau portocalii, zâmbitoarele bomboane au călătorit în spațiu, în 1982, și au fost desemnate gustarea oficială a Jocurilor Olimpice de la Los Angeles, în 1984.

Când, în 1964, firma lui Forrest fuzionează cu cea a tatălui, se naște M&M/Mars una dintre cele mai mari companii producătoare de dulciuri din lume. În prezent cu o cifră de afaceri de 14 miliarde de dolari, compania deține mărcile de succes M&Ms, Snickers, 3 Musketeers, Twix, Skittles, Whiskas, Sheba, Pedigree, Uncle Ben’s. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata