O invenţie pe zi: Cuptorul cu microunde

La originea acestei invenții care a revoluționat bucătăria stă americanul Percy Le Baron Spencer, un inginer fizician angajat al companiei Raytheon, unul dintre liderii mondiali în echipamente de radare.

Dispensarea forței constante a energiei prin tuburile utilizate pentru radare care produceau căldură i-a dat lui Spencer ideea de a exploata într-o zi această energie electromagnetică pentru a coace cerealele de porumb. Acestea săreau în bucăți și se transformau rapid în pop-corn.

La început primul aparat de coacere care a utilizat această tehnologie s-a numit ”Radarange”. Grele și destul de scumpe ca preț ele au fost mai întâi folosite pentru bucătăriile spitalelor și cantinelor militare. Începând cu anul 1967, mărimea acestora s-a schimbat. Societatea Amana, o filială a companiei Radarange, a pus la punct primul cuptor cu microunde pentru menaj.

Astăzi, acest aparat de bucătărie a devenit indispensabil în toate bucătăriile. În Europa un cămin din două sunt echipate cu acest obiect. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata