O invenţie pe zi: Jocul de badminton

Badmintonul este un joc foarte popular, poate fi jucat aproape oriunde, deoarece nu are nevoie de echipamente. Dacă vreți să jucați un joc oficial, va trebui să jucați într-o instanță de badminton, dar pentru distracție, puteți face acest lucru într-un parc, într-o parcare, sau în propria curte.

Badmintonul este un sport vechi. O versiune anterioară a fost jucată în Grecia antică cu sute de ani în urmă. Japonia a avut, de asemenea, propria versiune de badminton care se numea Hanetsuki, care a fost inventată în anii 1500. India a avut propria varietate de badminton numită Poon, care s-a dezvoltat în anii 1700.

Când oficialii armatei britanice au staționat la Poona, India, au vazut versiunea locală a badmintonului și au învățat repede regulile jocului. Când s-au întors în Anglia au jucat în curțile lor și jocul s-a răspândit repede.

Primul joc de badminton oficial în Anglia a avut loc la Casa de Badminton Gloucestershire. De mai mulți ani badmintonul britanic e jucat în conformitate cu normele din versiunea indiană. În 1887, normele au fost revizuite de Badminton Club Bath, fiind publicate oficial pentru prima dată în 1893 și sunt aceleași reguli utilizate în badmintonul modern din zilele noastre.

Din Anglia, badmintonul s-a răspândit în Statele Unite și în alte părți ale Europei. Ulterior a fost formată Federația Internațională de Badminton și evenimentele internaționale de badminton au avut loc în mod regulat.

În 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona, badmintonul a devenit un sport olimpic. Cele mai populare turnee de badminton din ziua de azi sunt Thomas Cup, un turneu exclusiv pentru bărbați, și Cupa Uber, turneu pentru femei.

Ambele sunt organizate de Federație și au loc la fiecare doi ani.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: chewpark.org.uk

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata