O invenţie pe zi: Jocurile de noroc

Jocurile de noroc există de secole. În timp ce originea exactă ale multora dintre jocuri de cazino de astăzi sunt necunoscute, se știe că jocul de noroc cel mai popular și profitabil a fost inventat în Statele Unite. Acesta este Slots (păcănele) și a fost inventat în 1887 de Charles Fey, în San Francisco.

Înainte de invenția lui Fey, existau alte jocuri care funcționau cu monede. Cele mai multe dintre astea au fost mașinile de poker care au permis jucătorului să câștige un trabuc sau o băutură gratuit atunci când le ieșea o combinație câștigătoare. Deoarece câștigătorii au fost plătiți într-un fel de marfă, numele „trade simulator” a fost anexat la aceste tipuri de aparate.

Aparatul lui Fey era diferit de celelalte aparate prin faptul că mașina lui a fost primul aparat care plătea jucătorul în bani (monede). Aparatul lui funcționa pe trei roți și fiecare rolă avea zece simboluri imprimate pe ea. Simbolurile au fost potcoavă, cazma, diamant, inimă și clopoțel. Dacă îți ieșea o combinație de trei clopoței câștigai premiul cel mare. Această mașina a devenit cunoscută sub numele de „Bell” adică aparatul cu clopote.

Potrivit cărții ”Slot Machine Mania”, a apărut un articol în San Francisco Chronicle, în 15 aprilie 1887, în care scria că un grup de proprietari de saloane și restaurante s-au adunat pentru a viziona noua invenție a lui Fey adică mașina de slot Libery Bell. Mașinăria se activa atunci când un jucător introducea o monedă și trăgea de mânerul (brațul) acesteia pentru a pune în mișcare rolele. Proprietarii au fost impresionați și toți cei prezenți au prezis că aparatul va fi un succes.

Aparatele care urmau să fie inventate se bazau pe mașina cu trei roți inventată de Charles Fey. Din nefericire pentru Fey, legile de atunci nu protejau jocurile de noroc. Din această cauză, Fey nu și-a vândut mașinile, în schimb le-a pus în saloane de jocuri de noroc și primea 50% din câștiguri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata