O invenţie pe zi: Masa de călcat

Dacă mânecile noastre sunt acum netede și bine călcate trebuie să-i mulțumim inventatoarei americane de culoare Sarah Boone, din New Haven, Connecticut, care la 26 aprilie 1892 a primit patentul pentru o masă de călcat îmbunătățită.

Prin forma sa specială foarte îngustă și curbată, dispozitivul lui Sarah Boone era destinat unei călcări eficiente a mânecilor. Gospodinele puteau renunța acum la improvizațiile nesatisfăcătoare folosite ca suport pentru călcat și beneficia de avantajele unui dispozitiv modern care permitea netezirea mânecilor pe ambele fețe. Tot ce avea de făcut utilizatorul era să introducă mâneca bluzei sau a rochiei pe brațul dispozitivului și apoi să o calce.

Acest strămoș al mesei de călcat era confecționat din lemn, prevăzut cu picioare pliante și învelit într-o căptușeală. Deși nu mai există exemplare din invenția lui Sarah Boone, ideea inovatoare poate fi identificată la mesele de călcat profesionale de astăzi care au atașat un dispozitiv special pentru mâneci. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata