O invenţie pe zi: Maşina de confecţionat dantelă

Mașina de confecționat dantelă a fost inventată de John Heathcoat, în 1808-1809. La început Heathcoat a fost ucenic într-un atelier de tricotaje, iar în 1803 a devenit maistru mecanic.

După ce a construit în 1808 o mașină de făcut dantelă, pe care a patentat-o în 1809, a construit la Nottinghan o fabrică avându-l ca partener pe Charles Lacy. În 1816, în urma unei revolte populare, fabrica a fost distrusă.

John Heathcoat s-a mutat la Tiverton, în Devon, unde a pus bazele unei noi afaceri. A fost lider mondial în tehnologia textilelor aducându-și o contribuție însemnată la dezvoltarea procesului de fabricație a textilelor. El a continuat inovațiile care au dus la creșterea și dezvoltarea unei producții unice și a găsit soluții pentru multe dintre cerințele cumpărătorilor.

De asemenea, a obținut mai multe patente pentru invenții realizate în domeniul fabricării textilelor. Mașina de făcut dantelă a lui Heathcoat a fost recunoscută de către inginerul Marc Isambard Brunel ca fiind cea mai complexă mașină realizată până la acea vreme. Mai târziu a creat mijloace pentru realizarea ornamentelor, realizarea de panglici și aplicarea lor în diferite forme, precum și folosirea mătăsii naturale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)Foto: voalurimirese.ro

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata