O invenţie pe zi: Motocicleta

Istoria motocicletei poate fi urmărită din secolul al XIX-lea. Se poate spune că motocicletele au evoluat datorită bicicletelor. Bicicletele sunt menționate ca un concept cu două roți de aceleași dimensiuni, una în față și cealaltă în spate, cu un mecanism prevăzut cu pedale menite să conducă roata din spate.

Ideea pare să fi fost dezvoltată de un număr de ingineri și inventatori din Europa, care trăiau în aceeași perioadă.

În timpul anilor 1860, un fierar din Paris, numit Pierre Michaux, a înființat o companie numită ”Michaux et Cie”, care a fabricat biciclete cu pedale numite Michauline sau velocipede. În anul 1897, Pierre, fiul lui Ernest Michaux, a atașat un mic motor cu aburi la un velociped. Între timp, Pierre Lallement, un angajat de a lui Michaux a susținut că el a dezvoltat prototipul mai devreme, în 1863 și a aplicat pentru primul brevet bicicleta în 1866 cu US Patent Office.

O dezvoltare semnificativă în istoria motocicletelor a avut loc atunci când un american pe nume Sylvester H. Roper din Roxbury, Massachusetts, a alimentat un velociped cu un motor cilindru twin cu abur. Motorul său avea un cazan cu cărbune între roți. Din păcate, Roper a murit subit în timp ce făcea o demonstrație cu mașinăria lui în Cambridge, Massachusetts, la 1 iunie 1896. În 1868, Louis-Guillaume Perreaux, un inginer francez, a solicitat brevetul pentru un motor cu un singur cilindru cu aburi alimentat numit abur-velociped Michaux-Perreaux. Acesta avea un arzător de alcool și un set de transmisie prin două curele.

Au existat o serie de alte cazuri importante în dezvoltarea motocicletei.

Prin 1881, în Phoenix, Arizona, Copeland Lucius a creat un mic cazan cu abur care a dus la fabricarea primei motociclete de succes, cu trei roți. Primul motor pentru motocicleta cu gaze a fost inventat în anul 1885 de germanul Gottlieb Daimler. În efortul său, el a fost asistat de Nikolaus August Otto, care a inventat primul motor în patru timpi cu ardere internă, în 1876.

În afară de aceasta, prin eforturile comune ale lui Harley și ale prieteniilor lui, Arthur și Walter Davidson, în anul 1903 a fost creată motocicleta numită Harley-Davidson. Acest lucru a fost urmat de mai multe inovații și îmbunătățiri pentru motocicletele create în Franța, Germania, Anglia și America. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata