O invenţie pe zi: Poşta electronică

Considerată cea mai mare invenție din istoria telecomunicațiilor de la telefonul lui Graham Bell, poșta electronică este astăzi parte integrantă din viața noastră de zi cu zi.

În ciuda părerii generale, e-mailul a precedat internetul, mai mult, primele sisteme de poștă electronică au constituit un instrument util pentru crearea ulterioară a internetului.

Poșta electronică a început să funcționeze în 1965 ca mijloc de comunicare între mai mulți utilizatori ai aceluiași computer. E-mailul a evoluat rapid ajungând în scurt timp să ofere posibilitatea transmiterii de mesaje între computere diferite, în rețea.

Un rol important în evoluția poștei electronice l-a avut ARPANET, rețeaua Departamentului Apărării Statelor Unite. Ray Tomlison, informatician în cadrul acestei rețele, a fost cel care a trimis primul mesaj electronic în 1971. Mesajul, autoadresat și trimis de la un computer la celălalt, conținea textul ‘Probă 1-2-3’. Tot Tomlison a inițiat și folosirea binecunoscutului semn @ folosit și în prezent. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata