O invenţie pe zi: Scaunul pliant

Ușor de transportat și de depozitat, scaunul pliant își dovedește utilitatea în special în activitățile de vacanță: pe plajă, la pădure, la evenimentele în aer liber.

Inventatorii americani de culoare John E. Purdy și James R. Sadgwar au obținut, la 11 iunie 1889, brevetul pentru scaunul pliant.

Nu sunt însă singurii, întrucât inovațiile aduse scaunelor sau taburetelor pliante sunt înregistrate în sute de patente din lumea întreagă. Inventatori, designeri sau pur și simplu oameni cu multă imaginație și-au canalizat energia creatoare către scaunul pliant și către noțiunile a de flexibilitate, adaptabilitate, comoditate.

În documentația pentru brevet acelor doi americani se menționa: ”un scaun ieftin, rezistent și durabil care poate fi pliat și transportat”. Invenția constă în maniera unică de prindere a ramei și în detalii de construcție. Materialul trebuia să fie o pânză flexibilă.

Scaunul pliant are o istorie care se pierde în negura timpurilor.

Secole de-a rândul a fost considerat una dintre cele mai importante piese de mobilier din locuință, utilizat nu numai în scopuri utilitare, ci și ca obiect al ceremonialurilor religioase. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata