O invenţie pe zi: Şerveţelul

Înainte de a apărea șervețelele și batistele, spartanii foloseau bucăți de aluat numit ”apomagdalie” pentru a-și șterge mâinile. De aici și obiceiul de a ne șterge mâinile cu felia de pâine. Romanii foloseau batiste cunoscute sub numele de ”sudarium” pentru a se șterge în timpul meselor sau pentru a înlătura transpirația de pe față.

Batista de hârtie sau șervețelul a apărut imediat după Primul Război Mondial. În anul 1924, primele șervețele au fost fabricate sub numele de brand Kleenex.

Hârtia a fost folosită în scopuri igienice de secole, dar șervețelele de hârtie pe care le cunoaștem astăzi nu au fost produse în masă până înainte de mijlocul anilor ’40. Șervețelele igienice de hârtie sunt de obicei folosite ca șervețele faciale, batiste, hârtie igienică sau ca prosoape de bucătărie de hârtie.

Producția mondială este estimată la 21 de milioane de tone de șervețele de hârtie din care șase milioane de tone sunt produse doar în Europa. Șervețelele de hârtie sunt acum esențiale în viața de zi cu zi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata