O invenţie pe zi: Vopseaua de păr

Vopsitul podoabei capilare reprezintă în zilele noastre un veritabil accesoriu la modă, în timp ce aspectul părului poate fi un mod de expresie pentru statutul social, cultural, apartenență la vreun clan sau o religie. Vopsitul reprezintă de asemenea, o expresie a feminității, iar coafatul, unul dintre ultimii artizani pe măsură.

Primele încercări privind apariția vopselei pentru păr au fost făcute în 1909, de către chimistul francez, Eugene Schueller.

El a creat prima vopsea cu săruri minerale, al cărui obiectiv era să acopere firele albe. Tot el a fondat și Societatea franceză a vopselelor inofensive pentru păr care, în 1910 s-a transformat în Societatea ‘L’Oréal’.

În 1927, Societatea ‘Imédia’ inventa o vopsea care avea la bază coloranți organici și care revoluționa podoaba capilară prin varietatea și naturalul nuanțelor propuse.

Nuanțatorul va apărea pe piață abia în 1935, acesta permițând acoperirea părului și îndepărtarea sa cu ușurință după doar câteva spălări.

Astăzi, odată cu evoluția tehnicilor privind vopsitului orice este posibil, culoarea părului ajungând să fie în funcție de tendințele modei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata