O invenţie pe zi: Zaharina

Zaharina este o substanță organică solidă, cristalizată, greu solubilă în apă, cu o putere de îndulcire de 500 de ori mai mare decât a zahărului, întrebuințată ca înlocuitor al zahărului în alimentația bolnavilor de diabet sau a celor aflați la dietă.

Ea a fost descoperită de americanul Constantin Fahlberg care lucra sub îndrumarea profesorului Ira Remsen, la Universitatea ”Johns Hopkins” din Baltimore. Acesta a publicat rezultatul cercetărilor sale, la 27 februarie 1879.

Cunoscută și consumată de mult timp zaharina nu constituie un îndulcitor ”ideal”. Studii recente susțin că ea poate fi dăunătoare pentru sănătate, dacă e consumată în cantități prea mari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. ec i smarandescu spune

    AM DIABET TIP 2 SI NUMAI STIU CE INDULCITOR ESTE BUN ILOCUITOR AL ZAHARULUI ==VA PUN O INTREBARE FF SIMPLA DECE?IN TOATE PRODUSE SE GASESC E-URI CARESUNT FF PERICULOASE CUTOATE ACESTEA AVEM 2 INSTITUTI CARE AR TREBUI SA NE PROTEJEZE ==OPC SI ANVAS SI CU TOATE ACESTEA E-URILE CIRCULA IN PRODUSE CA PE AUTOSTRADA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata