O româncă din Emiratele Arabe Unite a câştigat o competiţie regională pentru ideea sa de redistribuire a hranei neutilizate

O tânără româncă din Emiratele Arabe Unite, care a văzut cum este irosită hrana în cei patru ani în care a lucrat într-o țară din Asia Centrală, a devenit primul câștigător al unei competiții regionale care vizează aplicarea unor concepte care ar putea transforma lumea într-un loc mai bun, relatează publicația The Gulf Today.

Denisa Fainis a declarat pentru publicația menționată că inițial a avut îndoieli dacă să participe la concursul de trei săptămâni, din luna aprilie, deschis femeilor din Golf și din Mediterana de Est.

Miercuri, românca în vârstă de 26 de ani a plecat acasă cu premiul de circa 11.000 de euro, bani cu care va începe punerea în aplicare a ideii sale privind redistribuirea hranei neutilizate.

Ideea tinerei a ieșit câștigătoare din 350 de idei intrate în concurs, după ce a câștigat voturile a 999 de internauți în cadrul concursului „Philadelphia Creativity for a Cause (Change begins with your idea)”.

Folosindu-se de experiența acumulată în timp ce a lucrat pentru o companie IT la o bază din Afganistan și de un concept împrumutat de la organizația „Food Recovery Network”, din SUA, Fainis s-a gândit la redistribuirea de alimente neutilizate pentru lucrătorii din Emiratele Arabe Unite, și în special Dubai.

„Singurul scop al ideii este pentru lucrătorii care au adus viața în Dubai și Emiratele Arabe Unite. Există și alte proiecte de acest gen în întreaga lume, cum ar fi (cele) pentru lucrătorii din Singapore”, a declarat ea, miercuri, la primirea premiului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: Twitter.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata