O universitate americană a declarat admişi, din eroare, 800 de candidaţi respinşi

Universitatea americană Carnegie Mellon a prezentat scuze unui număr de 800 de candidați pentru locurile la prestigioasele cursuri de informatică, după ce le transmisese, în aceiași zi, din greșeală, un mesaj de felicitare că au fost admiși, informează AFP.

Carnegie Mellon, situat în Pittsburgh, Pennsylvania, a pus aceasta gafa pe seama unor „greșeli grave în procesul de trimitere a scrisorilor care anunțau admiterea”.

„Tu ești parte dintr-o minoritate, mai puțin de 9% din cei peste 1.200 de potențiali candidați”, putea fi citit în e-mail trimis candidaților. „Suntem convinși că aceasta este cea mai buna școală pentru tine. Bine ai venit la Carnegie ! ”

Cu toate acestea, câteva ore mai târziu, universitatea a trimis o notă prin care corecta mesajul precedent anunțând 800 dintre candidați că au fost declarați admiși din greșeală.

„Suntem dezolați de această neînțelegere și ne cerem scuze pentru orice confuzie sau neplăceri cauzate”, se spune în noul mesaj.

Universitatea a asigurat într-o declarație, revizuirea modului în care s-a procedat la trimiterea de scrisori de acceptare, pentru ca o astfel de eroare să nu se mai întâmple din nou.

Carnegie Mellon se clasează, alături de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și Universitatea Stanford din California, între cele mai bune școli de IT din SUA.

Pe forumul on-line pentru studenții absolvenți în SUA, TheGradCafe.com mulți comentatori s-au declarat scandalizați de gafa Carnegie Mellon, iar unii au fost de-a dreptul sarcastici.

„Admis în această dimineață și respins câteva ore mai târziu. Total inacceptabil !”, a scris un candidat dezamagit.

„A fost cu adevărat o experiență inestimabilă și incomparabilă. Cum pot să vă mulțumesc vreodată?”, a comentat un alt candidat citat de AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata