Oameni deghizaţi în maimuţe vor încerca să pună pe fugă primatele din Parlamentul indian

Guvernul indian a angajat 40 de bărbați dispuși să se costumeze în maimuțe pentru a pune pe fugă primatele ce se plimbă în voie atât în exteriorul, cât și în interiorul clădirii Parlamentului din New Delhi, relatează joi agenția EFE, citând o sursă oficială.

Ministrul pentru dezvoltare urbană, Venkaiah Naidu, a informat Senatul în scris despre această măsură, al cărei scop este să împiedice maimuțele să-i mai deranjeze pe membrii legislativului.

Animalele au atacat de mai multe ori oameni politici sau au distrus documente oficiale. În anul 2007, un viceprimar a murit după ce a căzut de pe terasa casei sale din capitala Indiei pe când încerca să sperie o maimuță.

Cei 40 de bărbați vor purta costume ce imită maimuța-langur, o specie cu corpul alungit și cu o blană de o nuanță gri.

Maimuțele-langur ghidate de dresori au mai fost folosite ca măsură de protecție împotriva altor maimuțe, dar recent s-a interzis utilizarea lor întrucât sunt o specie protejată. Însă efectul acestei interdicții a fost creșterea prezenței maimuțelor în capitala indiană, dar și a atacurilor asupra oamenilor, unii fiind chiar și mușcați, nemaivorbind de furtul mâncării.

Venerate în religia hindusă, ce le consideră o încarnare a zeului Hanunan, maimuțele se plimbă nestingherite prin multe orașe din India, dar conviețuirea lor cu oamenii este dificilă.

O altă măsură luată de guvernul indian este angajarea unei echipe de veterinari care să inspecteze de două ori pe săptămână Parlamentul și împrejurimile pentru a imuniza și steriliza câinii maidanezi, un alt pericol pentru politicieni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata