Oamenii de ştiinţă germani au construit o maşină sport electrică

O echipă de oameni de știință de la Fraunhofer Institute for Integrated Systems and Device Technology din sudul orașului german Erlangen a prezentat o mașina sport artizanală concepută ca platformă pentru testarea componentelor auto ale viitorului, informează agenția DPA.

Vopsită într-o nuanță strălucitoare de roșu, IISB-One este dotată cu echipamente dezvoltate în colaborare cu producători auto germani.

Mașina are două motoare electrice independente la roțile din spate, de 80 kW fiecare, pentru a oferi posibilitatea unei accelerări puternice.

Puterea automobilului vine de la un set de baterii reîncărcabile de 355 volți. Acestea pot fi conectate la o sursă de alimentare din rețea sau prin încărcare rapidă prin intermediul plăcilor de inducție la stațiile amenajate special.

Mașina este testată în mod regulat pe drumurile din jurul orașului Erlangen din apropiere de Nuremberg.

Modelul IISB-One este bazat pe automobilul sport artizanal Artega GT din care au fost fabricate numai 130 de exemplare. Mașina este denumită IISB-One după abrevierea germană a numelui institutului care a conceput-o (Institut für Integrierte Systeme und Bauelementetechnologie), precizează DPA.

Potrivit news.boldride.com, elementele de noutate ale automobilului IISB-One constau în modularitatea sa și în capacitatea de a accepta o varietate de dispozitive de stocare a energiei și de configurații ale sistemului de propulsie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto:  iisb.fraunhofer.de

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata