Oana Niculescu Mizil, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Oana Niculescu Mizil, deputat PSD, a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunțare.

Potrivit deciziei instanței, Oana Niculescu Mizil are mai multe interdicții: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție publică implicând exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnată, pe o durată de 10 ani.

De asemenea, magistrații i-au impus un termen de supraveghere pe o durată de 6 ani, perioadă în care are mai multe obligații: să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul București; să anunțe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășeste 8 zile, precum și întoarcerea; să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă.

Oana Niculescu Mizil a mai fost obligată să plătească suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În septembrie 2013, Oana Niculescu Mizil a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Procurorii susțin că ea a solicitat, în calitate de deputat, încadrarea în muncă a mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ștefănescu, în cadrul biroului său parlamentar și a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 — septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 lei.

Ancheta în acest caz a început în urma unei sesizări trimise la Parchetul General de către Agenția Națională de Integritate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata