OCDE: Criza a făcut să ia amploare fenomenul obezităţii

Criza din ultimii ani a făcut să ia amploare fenomenul obezității, pentru că familiile cu resurse reduse au înlocuit alimente precum fructele și legumele cu unele cu un conținut mare de calorii, potrivit unui studiu al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), transmite marți EFE.

În Europa, acest comportament care favorizează creșterea greutății peste media normală a fost constatat mai ales în Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda și Slovenia, a declarat pentru agenția spaniolă de presă unul dintre autorii studiului, Michele Cecchini.

Potrivit celor mai recente date (din 2012 sau 2011, în funcție de țară), numărul persoanelor obeze a continuat să crească în ultimii cinci ani, însă într-un ritm mai scăzut decât în perioada precedentă.

Procentajele în acest sens aproape că s-au stabilizat în Anglia, Italia, Coreea sau SUA, însă nivelurile au crescut cu două sau trei procente în Australia, Canada, Franța, Mexic, Spania și Elveția.

Rata medie a obezității în spațiul OCDE era de 15% în 2012, iar rate mai mari se înregistrau mai ales în Australia (21,3%) și SUA (28,3%). Țările mai puțin afectate de această problemă erau Coreea (2,1% obezi în ansamblul populației), Elveția (8,1%) și Italia (10%).

‘Consecințele sociale și economice ale acestei epidemii sunt dramatice, întrucât expun un număr tot mai mare de persoane unor boli cronice precum diabetul, bolile de inimă și cancerul’, a amintit OCDE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata