Olimpicii internaţionali români au primit premii în valoare totală de 163.000 de lei

Olimpicii internaționali români au primit joi seară, 24 iulie,  premii în valoare totală de 163.000 de lei, în cadrul unei gale ce le-a fost dedicată, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare.

Gala „Întâlnire cu olimpicii”, aflată la cea de-a treia ediție, a fost prezentată de jurnalistul Cătălin Ștefănescu. Au fost premiați olimpicii internaționali la Matematică, Informatică și Fizică. Olimpicii medaliați cu aur au primit premii în valoare de câte 10.000 de lei, cei medaliați cu argint, 8.000 de lei, iar cei medaliați cu bronz, 6.000 de lei. Profesorii pregătitori au primit premii în valoare de câte 3.000 de lei. De asemenea, aceștia au mai primit câte o monedă de aur.

Toți cei 15 elevi membri ai echipelor românești la aceste olimpiade au obținut medalii astfel: patru medalii de aur, nouă medalii de argint și două medalii de bronz.

Lotul român de matematică, coordonat de profesor Radu Gologan, a obținut șase medalii, una de aur și cinci de argint, la Olimpiada Internațională de Matematică ce s-a desfășurat la Cape Town, între 3 și 13 iulie. România a ocupat locul 11 mondial și primul loc în Uniunea Europeană.

Elevii lotului național de fizică, coordonat de profesorii Adrian Dafinei și Delia Davidescu, au obținut două medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică ce s-a desfășurat în Astana, Kazahstan, între 13 și 21 iulie. Locul olimpic de fizică al României s-a clasat detașat pe primul loc între echipele europene participante la această competiție.

Elevii lotului olimpic de informatică, coordonat de profesorul Constantin Gălățan, au obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la Concursul de Informatică de la Taipei, Taiwan (13-20 iulie).

Prin programul „Hai la Olimpiadă!”, care a început în octombrie 2012, peste 1.000 de elevi din toată țara sunt sprijiniți să atingă excelența în educație. În acest fel, Fundația eMAG susține tinerii pasionați de științele exacte.

„Rezultatele excepționale pe care elevii loturilor naționale le-au obținut în 2014 în cadrul acestor competiții prestigioase ne motivează să investim în continuare în pregătirea lor”, a declarat președintele Fundației eMAG, Tudor Vlad.

Gala „Întâlnire cu olimpicii” a fost realizată de Fundația eMAG în parteneriat cu Banca Comercială Română. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

elevi olimpibiolimpiade internationaleolimpici romani
Comentarii (0)
Adaugă comentariu