OMS cere măsuri drastice pentru a opri cea mai gravă epidemie de Ebola din lume

O epidemie de Ebola, izbucnită în Guineea, s-a transformat într-o criză transfrontalieră care s-ar putea răspândi în mai multe țări, a avertizat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a făcut apel la măsuri drastice pentru a opri această epidemie mortală, informează Reuters.

În pofida eforturilor depuse de autoritățile naționale de sănătate și de organizațiile internaționale de ajutor pentru a opri răspândirea bolii, OMS a înregistrat 635 de cazuri, dintre care 399 de decese, în Guineea, Sierra Leone și Liberia de la izbucnirea epidemiei, în luna februarie.

Această criză a înregistrat cel mai mare număr de decese de la apariția Ebola în Africa Centrală în 1976, iar numărul infecțiilor continuă să crească.

‘Nu mai este o epidemie care afectează o singură țară, ci este o criză sub-regională, care necesită o acțiune fermă a guvernelor și a partenerilor’, a declarat Luis Sambo, directorul regional al OMS pentru Africa, într-un comunicat.

‘OMS este extrem de îngrijorată de răspândirea continuă a bolii în țările vecine, precum și de posibilitatea unei răspândiri la nivel internațional’, a afirmat Luis Sambo.

Ebola — cu o rată a mortalității de până la 90% în condițiile în care nu există un vaccin sau un tratament cunoscute — nu a mai apărut până acum în regiunea Africii de Vest. Virusul Ebola produce inițial febră mare, dureri de cap, dureri musculare, conjunctivită și slăbiciune, înainte de a trece la o fază mai severă, cu vărsături, diaree și hemoragii interne și
externe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata