OMS: Sute de mii de doze de vaccinuri împotriva Ebola ar putea fi produse în prima jumătate a anului 2015

Companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccinuri împotriva Ebola s-au angajat să accelereze producția pentru a realiza ‘sute de mii’ de doze în prima jumătate a anului 2015, a anunțat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit EFE și AFP.

‘Ar putea fi vorba despre 200.000 sau 300.000, în funcție de situație’, a spus directorul general adjunct al OMS, Marie-Paule Kieny, care a subliniat că aceste planuri pun în evidență amploarea mobilizării internaționale împotriva Ebola.

Pe parcursul anului 2015 s-ar putea produce ‘milioane de doze’ dacă rezultatele testelor clinice efectuate în mai multe țări vor fi pozitive, a adăugat aceasta.

Testele clinice pe scară largă în cazul celor două vaccinuri ar urma să înceapă în luna decembrie în Africa de Vest.

În prezent, testele în cazul vaccinului NIAID/GSK, dezvoltat de compania farmaceutică GlaxoSmithKline, sunt în curs de desfășurare în Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Mali și în scurt timp vor începe în Elveția.

Testele în cazul vaccinului VSV-EBOV, produs de Agenția pentru Sănătate Publică din Canada, vor începe în curând în Germania, Gabon, Kenya și Elveția. În ambele cazuri, rezultatele sunt așteptate în decembrie.

Cercetările sunt în curs pentru alte cinci vaccinuri și ar putea da rezultate în primele luni ale anului 2015, a adăugat oficialul OMS. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata