Omul cu cea mai bizară dietă din istorie

Francezul Michel Lotito a fost supra-numit Monsieur Mangetout, adică Domnul Mănâncă-Tot. Denumire deloc surprinzătoare, având în vedere că se estimează că ar fi mâncat, de-a lungul vieții, în jur de nouă tone de metale.

Michel Lotito, născut la 15 iunie 1950, în Grenoble, a rămas celebru pentru capacitatea sa de a ingurgita materiale precum metal, sticlă sau cauciuc. Conform , gastroenterologii au considerat unică posibilitatea acestuia de a înghiți în jur de 900 g de metale pe zi.

Începând cu 1966, dieta francezului a inclus un incredibil număr de 18 biciclete, 15 cărucioare de cumpărături, 6 televizoare, două paturi, o pereche de schiuri, un avion ușor de tip Cessna (pe parcursul a doi ani), precum și un computer. Nu în ultimul rând, conform Guinness World Records, Michel Lotito a consumat un întreg coșciug.

Strategia lui consta în a mărunți obiectele respective, pe care le înghițea cu cantități mari de ulei mineral și apă, astfel încât metalul sau cauciucul să alunece mai bine.

Deși Michel Lotito se lăuda că poate mânca orice, existau două alimente care recunoștea că îi fac rău: banalele ouă fierte și bananele.

Michel Lotito a murit la 25 iunie 2007, la puțin timp după ce împlinise 57 de ani. Din câte se pare, moartea sa a avut cauze naturale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata