Operatorii pun în vânzare pe piaţa românească noile smartphone-uri iPhone 6 şi iPhone 6 Plus din 31 octombrie

Noile smartphone-uri iPhone 6 și iPhone 6 Plus, lansate recent de Apple, vor fi vândute și pe piața românească începând cu data de 31 octombrie 2014, potrivit operatorilor Vodafone România, Orange România și Telekom România Mobile Communication.

În cazul celor de la Orange România, pentru cele două terminale mobile, clienții companiei pot înregistra pre-comenzi din data de 24 octombrie direct pe site-ul din România al operatorului telecom.

De asemenea, Vodafone România a anunțat că pre-comenzile pot fi realizate de către proprii clienți începând tot din 24 octombrie, de pe propria pagină de Internet.

Telekom Romania Mobile Communication va procesa primele comenzi din partea clienților cu o săptămână înaintea lansării oficiale de pe plan local, programată pentru 31 octombrie 2014.

Gigantul american Apple Inc a prezentat noile smartphone-uri iPhone 6 și iPhone 6 Plus pe data de 9 septembrie. Terminalele sunt disponibile în două versiuni, respectiv cu ecrane de 4,7 inci și 5,5 inci.

Producătorii americani au anunțat, luni, că modele iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor fi disponibile în peste 115 țări până la sfârșitul anului, potrivit Reuters.

Noile iPhone-uri vor sosi până la sfârșitul acestei luni în alte 36 de state și teritorii din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, America Latină și Africa, potrivit datelor Apple. Pe cea mai mare piață a telefoanelor mobile inteligente — China — modele iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor fi disponibile din 17 octombrie. Alte țări unde vor fi lansate noile iPhone-uri includ Israel, Cehia, Groenlanda, Polonia, Africa de Sud, Bahrain și Kuweit.

Apple Inc a vândut peste zece milioane de noi iPhone-uri în primul weekend după ce modelele au fost scoase la vânzare (20 — 21 septembrie), arătând cererea solidă pentru telefoanele cu ecrane mai mari. Directorul general al companiei, Tim Cook, a anunțat că livrările modelelor iPhone 6 și iPhone 6 Plus ar fi putut fi chiar și mai ridicate în cazul în care compania ar fi avut la dispoziție mai multe telefoane. În 2013, Apple a vândut peste nouă milioane de iPhone 5S și 5C în primul weekend, după ce modelele au fost scoase la vânzare.

Noile iPhone-uri au fost vândute inițial în SUA, Australia, Canada, Franța, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore și Marea Britanie.

Apple rămâne cea mai valoroasă marcă din lume, evaluată la 113,165 miliarde de euro (în creștere cu 3% comparativ cu anul trecut), potrivit ediției din 2014 a clasamentului eurobrand Global Top 100 publicat săptămâna trecută. Acest clasament a fost realizat în urma analizării a peste 3.000 de branduri de companii din 16 industrii cu comparații între Europa, America și Asia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata