Oprescu: Guvernele procedează astfel – când au zis că iau, au luat, când au zis că dau, au zis

Primăria generală și comunitatea oamenilor de afaceri italieni derulează o serie de parteneriate publice private, dovedind că există căi de dezvoltare și în afara unui buget îndestulător, a declarat, luni, 16 februarie, edilul Capitalei, Sorin Oprescu, la prezentarea evenimentului Expo Milano 2015.

„Relațiile dintre orașul București și comunitatea oamenilor de afaceri și nu numai, italieni, prezenți în București, în România, se desfășoară în condiții civilizate dar este loc de mai bine. Atât cât am putut, și mai putem și noi ca Primărie Generală, am sprijinit ceea ce era de sprijinit în desfășurarea unei serii de afaceri. Desfășurăm câteva parteneriate publice private și dovedesc că există căi de dezvoltare și în afara unui buget de stat care, întotdeauna, el este în felul următor: indiferent de Guvern, indiferent de forțele politice, Guvernele procedează în felul următor: când au zis că iau, au luat, când au zis că dau, au zis”, a spus Oprescu.

Expo Milano 2015, un eveniment universal ce se va derula pe durata a șase luni, în perioada 1 mai — 31 octombrie 2015, va avea loc pe o suprafață de 1,1 milioane de metri pătrați, conform organizatorilor. La eveniment vor participa peste 140 de țări și organizații internaționale și sunt așteptați peste 20 de milioane de vizitatori.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, manifestarea expozițională, cu tema „Hrănirea planetei, Energie pentru viață”, va oferi vizibilitate României.

Conform deciziei prim-ministrului nr. 214/2013, participarea țării noastre este coordonată de comisarul general pentru România la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie. România a participat, după 1989, la toate expozițiile universale organizate sub egida Biroului Internațional pentru Expoziții: Sevilla (Spania) 1992, Hanovra (Germania) 2000, Aichi (Japonia) 2005 și Shanghai (China) 2010″, informează MAE.

România și-a anunțat oficial participarea la Expo Milano 2015 încă din anul 2011, fiind prima din Uniunea Europeană. În prezent, proiectul de buget al MAE cuprinde un program bugetar multianual 2014 — 2015 pentru participarea României la Expo Milano 2015, în cuantum total de circa 3,5 milioane de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata