Oprişan: Eu sunt prejudiciat de întâmplare; probabil trebuie o nouă expertiză şi iar lungim un verdict

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, luni, 12 ianuarie, după audierea de la DNA, că nu a comis nicio infracțiune și că el este prejudiciat de această întâmplare din ultimele zile, pentru că probabil trebuie să se facă o nouă expertiză în dosar.

„În presă se pune asta ( n.r — se strânge lațul în jurul șefului CJ Vrancea) de 25 de ani. Eu am citit în presa românească despre mine că sunt hoț, tâlhar, violator, cred că am citit multe epitete din acest punct de vedere, care de fiecare dată s-au dovedit a fi neadevărate. Deci, nu se strânge niciun laț. Marian Oprișan nu a comis nicio infracțiune și nu a intenționat să comită nicio infracțiune. Ba chiar eu sunt prejudiciat de această întâmplare care s-a produs în ultimele zile, pentru că probabil va trebui să se facă o nouă expertiză din acest punct de vedere și iar lungim un verdict într-un dosar pe care eu îl aștept de multă vreme. În rest, ce pot să vă spun? Asta e viața!”, a spus Oprișan la ieșire din sediul DNA, unde a fost audiat ca martor după ce au fost arestate preventiv două experte din dosarul în care el este judecat alături de alte persoane.

Întrebat de ce are imaginea de „baron în sens negativ”, Oprișan a afirmat: „Nu, asta mi-ați dat-o voi (jurnaliștii — n.r.). (…) Eu nu sunt baron, Doamne ferește! Sunt un om care mi-am făcut datoria, dar pentru că vouă, jurnaliștilor, nu vă plac decât miniștrii, secretarii de stat, prim-ministrul și președintele, intrați în jocul lor de fiecare dată — nu în ceea ce vă privește pe voi, pe șefii voștri — din rațiuni financiare și atunci, pentru că se plătește mai bine la București, hai să mutăm problema corupției în județele țării. Stimați colegii, în fiecare tagmă există corupție. Și la jurnaliști, și la politicieni, și la președinții de CJ, și la primari, și la cetățeni, și la magistrați, și la procurori. Nu pot să îi spun eu, corupția nu poate fi dovedită decât printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă”.

Oprișan a precizat că acest proces a fost strămutat de trei ori de către procurorii DNA.

„Singura cauză a amânării la nesfârșit a unui verdict în acest dosar au reprezentat-o acțiunile DNA, nu ale judecătorilor sau ale avocaților . Avocații mei nu au făcut în acest dosar nicio cerere de amânare niciodată”, a menționat șeful CJ Vrancea.

Expertele Ileana Roxana Cernea (Pintea) și Elena Valentina Mușuroiu din dosarul în care este judecat de mai mulți ani președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce Tribunalul București a admis propunerea procurorilor DNA. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

În iunie 2006, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Oprișan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals și uz de fals. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata