Oraşul Napoli găzduieşte un festival de pizza

Orașul italian Napoli va deveni, în perioada 2 -7 septembrie, cea mai mare pizzerie în aer liber din lume, informează ‘Le Figaro’.

La malul mării, pe o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați, 49 de pizzerii istorice din acest oraș și din împrejurimi își vor instala cuptoarele de lemn în cadrul celei de-a patra ediții a festivalului ‘Napoli Pizza Village’. Simultan, 4.500 de persoane vor putea savura tradiționalul preparat, devenit universal.

Pentru a aduce un omagiu celebrei specialități napolitane, acest mare festival gastronomic, organizat de asociația Pizzaiuoli Napoletani, cu sprijinul autorităților locale și naționale, propune nu doar gustoasele pizza la cuptor, dar și conferințe, colocvii, concerte, ateliere și vizite la noul Muzeul al Pizzei.

În cadrul evenimentului se va desfășura și cel de-al 13-lea campionat mondial de ‘pizzaiolo’, la care vor participa 500 de concurenți din lumea întreagă. Printre noutățile ediției din 2014, se numără cursurile predate de 12 bucătari renumiți, pentru a învăța prepararea la domiciliu a unei delicioase pizza Margherita, care conține roșii, mozzarella și busuioc.

La ediția din 2013 a acestui festival au participat peste 430.000 de persoane și s-au consumat peste 100.000 de pizze. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata