OSCAR 2015 Apel al Patriciei Arquette la drepturi egale pentru femei în ceea ce priveşte salarizarea

Ceremonia decernării premiilor Oscar, duminică seara la Hollywood, a căpătat accente sociale și militante prin apelul laureatei Patricia Arquette la egalitatea salariului pentru femei, aplaudat imediat de Meryl Streep, urmată de Jennifer Lopez și Shirley MacLaine, relatează France Presse.

‘Pentru toate femeile care au născut, pentru toți contribuabilii și toți cetățenii acestei țări, noi luptăm pentru drepturi egale. Este timpul pentru noi, femeile, să obținem salarii egale și drepturi egale în Statele Unite’, a declarat Patricia Arquette, care joacă în ‘Boyhood’ (Boyhood. 12 ani de copilărie) rolul unei femei divorțate, mamă a doi copii.

Ea a făcut astfel referire atât la lupta pentru ‘salariu egal pentru muncă egală’, care revine cu regularitate în campaniile feministe, cât și la salariile actrițelor, cu mult sub cele ale colegilor lor de sex masculin, scrie France Presse.

Apelul actriței a fost salutat de colegi de breaslă, dar și de Maria Shriver, fosta soție a actorului și fostului guvernator de California Arnold Schwarzenegger, sau de Valerie Jarrett, comsilieră a președintelui Barack Obama.

Patricia Arquette a devenit duminică prima reprezentantă a unei dinastii de trei generații de actori care a primit un Oscar la categoria ‘Cea mai bună actriță în rol secundar’, recunoaștere a unei cariere de 30 de ani.

Rolul Oliviei din ‘Boyhood’, nume pe care ea l-a ales în semn de omagiu adus mamei sale, i-a permis să revină în lumina reflectoarelor, după ce își câștigase renumele de vedetă în anii ’90, perioadă urmată de un viraj spre micul ecran.

În viața reală, Patricia Arquette a fost o mamă celibatară foarte tânără: a avut primul copil la 20 de ani. A fost căsătorită de două ori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: zimbio.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata