Oscar pentru efecte speciale: 10 superproducţii în lista scurtă

Zece superproducții hollywoodiene se află în cursa pentru adjudecarea Oscarului pentru efecte speciale, potrivit unei liste scurte de propuneri anunțată vineri de Academy of Motion Picture Arts and Science, scrie duminică AFP.

‘Godzilla’ și ‘Dawn of the Planet of the Apes’, alături de ‘Guardians of the Galaxy’, ‘Captain America: Winter Soldier’, ‘Maleficent’, ‘Transformers: Age of Extinction’, ‘Night at the Museum: Secret of the Tomb’, ‘X-Men: Days of Future Past’, ‘Interstellar’ și recent lansatul ‘Hobbit: The Battle of the Five Armies’ compun lista scurtă pentru cel mai bun film pentru efecte speciale.

În top ten-ul actual privind încasările totale pe 2014, realizat de portalul specializat boxofficemojo.com, ‘Guardians of the Galaxy’ conduce topul cu 331 milioane de dolari, ‘Captain America: Winter Soldier’ este pe locul secund cu 259 de milioane de dolari, ‘Transformers: Age of Extinction’ este pe locul patru cu 245 milioane de dolari, ‘Maleficent’, al regizorului Robert Stromberg, este pe locul 6 cu 241 milioane de dolari, ‘X-Men: Days of Future Past’ ocupă locul șapte cu 233 milioane de dolari, urmat de ‘Dawn of the Planet of the Apes’ cu 208 milioane de dolari, în timp ce ‘Godzilla’ închide clasamentul pe locul zece cu 200 de milioane de dolari.

La ediția de anul trecut a Oscarurilor, ‘Gravity’, regizat de Alfonso Cuaron, a câștigat în total șapte premii Oscar, printre care și cel pentru efecte speciale.

Academia Americană de Film va anunța la 15 ianuarie 2015 nominalizările pentru Oscaruri și atunci se va ști cu precizie cine se bate pentru cel mai bun Oscar pentru efecte speciale.

Cea de-a 87-a ediție a Oscarurilor va avea loc la 22 februarie 2015 la Dolby Theatre (cunoscut în trecut drept ‘Kodak Theatre’) din Hollywood & Highland Center din Los Angeles. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata